وزیر گردشگری مصر از تعلیق روابط گردشگری این کشور با جمهوری اسلامی ایران به خاطر آن چه «دلایل امنیتی» نامید، خبر داد.
«هشام زعزوع» روز سهشنبه (اول اکتبر، ۹ مهر) در یک کنفرانس اقتصادی در شهر قاهره درباره علت تعلیق سفر گردشگران ایرانی به مصر گفت: «تعلیق گردشگری با ایران به امنیت ملی مربوط میشود.»
وزیر گردشگری مصر بازگشت گردشگران ایرانی به مصر را به بهبود روابط سیاسی میان دو کشور منوط کرد و افزود: «در حال حاضر ما قادر به تأمین امنیت گردشگران ایرانی نیستیم.»
راشا عزیزی، سخنگوی وزارت گردشگری مصر نیز روز سهشنبه درباره این موضوع گفت: «در حال حاضر، اوضاع امنیتی به این وزارتخانه اجازه نمیدهد روند مسافرتی با ایران، از جمله پرواز هواپیما و سفرهای توریستی را تامین کند.»
سفر مستقیم هوایی میان ایران و مصر بعد از تیرگی روابط دو کشور درپی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی، متوقف شد.
تهران و قاهره، در عین حال، در زمان ریاست جمهوری محمد مرسی در مصر برای بهبود روابط دوجانبه تلاش کردند.
در زمان حکومت محمد مُرسی، رئیس جمهور برکنارشده مصر، در اولین پرواز تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و مصر بعد از ۳۴ سال، هواپیمای متعلق به شرکت ایر ممفیس فرودگاه قاهره را به مقصد تهران ترک کرد.
ایران و مصر همچنین پیش از این در ماه مارس ۲۰۱۳ میلادی، به منظور تقویت روابط در بخش گردشگری، تفاهمنامه امضا کردند.
در ماه فوریه، هشام زعزوع، وزیر گردشگری مصر در سفر به ایران، درباره برقراری پروازهای بیوقفه میان دو کشور توافقنامه امضا کرد.
این درحالی است که در پی برکناری مرسی از ریاست جمهوری مصر در ماه جولای، قاهره به پروازهای تهران به این کشور پایان داد و علت آن را «ارزیابی مجدد برنامههای گردشگری خود با ایران» عنوان کرد.
ارتش مصر سوم جولای ۲۰۱۳ میلادی ضمن برکنار کردن محمد مرسی از قدرت، تبعیت از قانون اساسی را به حال تعلیق در آورد و پارلمان را منحل کرد.
ژنرال «عبدالفتاح السيسي»، فرمانده کل نيروهاي مسلح مصر بعد برکناری مرسی «عدلي محمود منصور»، رئيس دادگاه عالي قانوني اساسي مصر را به عنوان رئيس جمهور موقت مصر معرفي کرد.
دولت منصور به سرکوب خونین معترضان ضد کودتا پرداخته و بیش از دو هزار فعال اخوان المسلمین از جمله در بیست آگوست محمد بدیع، رهبر این حزب را بازداشت کرده است.
درگیریهای خونین مصر از ۱۴ آگوست با عملیات مرگبار نیروهای امنیتی برای متفرق کردن هزاران حامی مرسی از دو اردوگاه اعتراضآمیز در قاهره آغاز شد. در عملیات مرگبار چهارده آگوست و یک هفته درگیری و خشونت میان حامیان مرسی و نیروهای امنیتی حدود هزار نفر کشته شدند.
ن م/ن م
منبع : http://www.presstv.com/detail.fa/327192.html